Wat je allemaal kan met een lichtbak.

Klanten vragen ons wel eens wat je allemaal kan met een lichtbak wel eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, maar laat me vooral beginnen met het waarom van een lichtbak.
Eigenlijk geeft een lichtbak vooral een andere dimensie aan het spelen en het spelend leren, wat dan? Logisch, licht. Licht trekt kinderen aan en maakt dat het veel aantrekkelijker wordt om met bepaalde materialen aan de slag te gaan. Kinderen leren er ook ontzettend veel van zoals wat laat licht door en wat niet? Maar ook de fijne motoriek wordt vaak heel erg geoefend op een lichtbak.

Daarnaast is het sensopatisch spel ook iets dat je ten volle gaat gebruiken op een lichtbak. Het stimuleren van tast, zicht, reuk, … het kan allemaal aan bod komen op een lichtbak.

Wat kan en mag je op een lichtbak gebruiken?
Alles! Natuurlijk zijn de leukste materialen deze die licht doorlaten maar ook met andere materialen is het echt een hoop plezier want tussen deze materialen door zie je dan het licht tevoorschijn komen. Plexi is afwasbaar dus je kan je echt helemaal laten gaan.

Wat wij al deden op de lichtbak?
Tekeningen overtrekken! Dat was echt het eerste dat ze thuis wilden doen, wild enthousiast was hij! Hij vindt het echt geweldig dat hij nu zelf super ingewikkelde tekeningen zelf kan tekenen. Ik laat hem er volledig in los want dit is echt ontzettend goed voor zijn schrijfmotoriek.

Om nog even verder te gaan binnen het kadertje schrijfmotoriek…
Ik tekende om een A3 blad grote lijnen en liet onze zoon ze overtrekken, nu ja niet dat hij dat al kon hoor maar leuk vond hij het wel. Nog leuker vond hij het om met een whiteboardstift rechtstreeks op de plexi te tekenen.

Van schrijfmotoriek naar fijne motoriek.
Ik zocht verschillende knopen uit waarmee ze dan aan de slag kon. Gewoon op het plexi glas leuke vormen mee maken. Ze legden er ook woorden mee.

Nog eentje voor de fijne motoriek…
In plaats van met knopen gingen we met transparante fiches spelen. Gewoon vrij spelen, woordjes leggen, patronen volgen, … Gewoon je fantasie loslaten en het komt goed. Dit allemaal met of zonder transparanten.

Voor wie nog meer leuke activiteiten zoekt zoals met scheerschuim, kinetisch zand, rietjes, … kan steeds een kijkje gaan nemen op de website van deze creatieve mama.

Natuurlijk vind je ook op onze website allerhande leuke toebehoren die heel erg leuk samen gaan met de lichtbak. Liever geen lichtbak op batterijen? Kijk dan zeker ook even naar onze lichttafel op netstroom.

Volg je ons ook op facebook en instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *